Polițiști luați pe capotă de un șofer care a demarat în trombă

Sursa foto: romaniatv.net

Scene incredibile surprinse în mijlocul Iașului. Doi polițiști din cadrul Poliției Locale Iași au fost cât pe ce să fie călcați cu mașînă de un șofer tupeist. Totul s-a întâmplat marți, în jurul orei 13:00, in zona pasajului Frumoasă – Nicolina. Pasajul era închis pentru efectuarea unor lucrări, iar un echipaj de la Poliția Locală a fost trimis pentru fluidizarea traficului.

Un șofer a vrut să treacă pasajul, însă polițiștii locali i-au explicat că acesta este închis. După un schimb de replici, individul nervos s-a urcat la volan și a apăsat pedala de accelerație la fund.

Unul dintre polițiști a fost luat pe capotă lovindu-se de oglindă din partea stânga, iar un alt polițist a fost atins de aripa mășinii. Din fericire, niciunul dintre polițiști nu a fost rănit grav.

Imediat după incident, cei doi polițiști au sunat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La față locului au intervenit polițiștii rutieri și un echipaj de la SMURD. Unul dintre agenți, în vârstă de 45 de ani, a fost transportat la spital, iar ieri acesta a mers la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru un certificat constatator.

“Un polițist a oprit un șofer pentru control, însă șoferul nu s-a supus legitimării. Acesta a plecat lovind cu mășînă pe unul dintre polițiști. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași”, a precizat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au deschis un dosar penal pentru ultraj. Bărbatul care i-a lovit pe cei doi polițiști a fost identificat și dus la audieri. Dacă se va dovedi că este vinovat, poate ajunge chiar și în spatele gratiilor, arată bzi.

În urmă cu ceva vreme, alți polițiști locali au fost ultragiați de un fost primar. Totul s-a întâmplat în comună ieșeană Holboca. Polițistul local Pastras Cristinel ar fi fost înjurat și amenințat de către fostul primar al comunei Ungheni, Neculai Petrache. Polițiștii locali ar fi încercat să îi explice fostului primar că trebuie să își mute autoutilitară din stradă fiindcă era parcată neregulamentar. Atunci ar fi început scandalul. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal.

Polițistul local povestește că s-a simțit în pericol. “A venit la autoutilitară care era oprită neregulamentar și a început să ne adreseze amenințări cu acte de violență, respectiv că îmi bagă cuțitul în gât și mă omoară, că mă da afară, că el are putere. Mie, personal, mi-a provocat o reală temere, pentru că în zona are activitate de vânzare găini și pepeni și știu că în locul respectiv are și cuțite, este normal să îti provoace temere”, a spus polițistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here