Raport IPJ Olt: Sute de infracțiuni incriminate în legi speciale, descoperite de polițiști în trimestrul trecut. Ce lipsește din raport

Sursa foto: b1.ro

Oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au efectuat, în trimestrul trecut, 5.795 intervenţii rapide la evenimente, 173 de acţiuni cu forţe sporite şi 831 de controale directe, ocazie cu care au fost constatate 265 de infracţiuni, din care 234 în flagrant, potrivit unui raport al inspectoratului. De asemenea, au fost constatate aproape 230 de infracțiuni incriminate în legi speciale. Dacă în trecut astfel de rapoarte cuprindeau și prejudiciile aduse de infractori, Poliția Olt scoate acum din statistici acest capitol, poate și pentru că, de regulă, oamenii legii erau siliți să recunoască procentul mic al sumelor recuperate în comparație cu valoarea prejudiciilor înregistrate.

Poliţiştii olteni au constatat, în perioada aprilie – iunie, 79 de infracţiuni de natură economico-financiară, 372 de infracţiuni de natură judiciară şi 225 de infracţiuni de altă natură, potrivit raportului trimestrial curent al IPJ.

În perioada analizată, au fost constatate 228 de infracţiuni incriminate în legi speciale, din care 16 de infracţiuni de evaziune fiscală, 33 de fapte împotriva legii în domeniul pescuitul şi acvaculturii şi 66 infracţiuni silvice.

În această perioadă, pentru astfel de infracțiuni poliţiştii au cercetat 676 de persoane.

Dacă în trecut astfel de rapoarte cuprindeau și prejudiciile aduse de infractori, Poliția Olt scoate acum din statistici acest capitol, poate și pentru că, de regulă, oamenii legii erau siliți să recunoască procentul mic al sumelor recuperate în comparație cu valoarea prejudiciilor înregistrate.

În aceeași perioadă, au fost identificaţi 29 minori lipsiţi de supraveghere, faţă de care s-au luat măsurile prevăzute de lege (fie au fost predaţi familiilor, fie încredinţaţi centrelor de ocrotire).

În perioada de referinţă, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită aspectelor sesizate de cetăţeni, fiind verificate şi rezolvate 1.660 de petiţii, scrisori şi reclamaţii. În zona de competenţă, efectivele de poliţie au aplanat 1.088 de stări conflictuale (dintre care 465 intrafamiliale) şi au efectuat 1.070 de controale şi verificări la sistemele de pază şi numeroase controale la locurile de cazare în comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here