ULTIMA ORĂ: Premierul, audiat de poliţie într-un dosar de CORUPŢIE! Toată lumea aşteaptă să-şi dea DEMISIA

Premierul israelian Benjamin Netanyahu este încă o dată audiat în Jerusalim de către poliție în una dintre anchetele privind presupusa corupție care amenință lungul său regim, relatează AFP, citată de Agerpres.

Anchetatorii au ajuns vineri dimineață la reședința lui Netanyahu pentru a-l interoga în cazul Bezeq despre legăturile sale cu Shaul Elovich, un om de afaceri care controlează principalul grup israelian de telecomunicații.

Poliția și serviciile premierului nu au confirmat încă aceste audieri ce sunt în curs. Netanyahu a fost audiat de zecio de ori ca suspect sau martor în acest dosar.

Poliția încearcă să afle dacă soții Netanyahu au încercat să beneficieze de o presă favorabilă din partea site-ului de știri Walla în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar fi putut să aducă sute de milioane de dolari pentru Bezeq. Walla este proprietatea lui Shaul Elovitch, principalul acționar la Bezeq.

Dosarul, deschis în 2017, a izbucnit în februarie 2018 cu arestarea lui Elovitch și a altor șase persoane, inclusiv a doi asociați ai lui Netanyahu.

Într-un caz separat, soţia sa Sara a fost inculpată la 21 iunie pentru presupusă „fraudă” şi „abuz de încredere” în scandalul „mâncării comandate” pentru care ar fi cheltuit aproximativ 100.000 de dolari (85.000 de euro) din banii contribuabililor.

Decizia de a-l inculpa sau nu pe premierul israelian se află acum în mâinile procurorului general.

Netanyahu, fără un rival aparent, nu este obligat din punct de vedere legal să demisioneze dacă este inculpat. Aflat la putere de peste 12 ani – de două ori – el ar putea depăşi recordul istoric de longevitate al lui David Ben-Gurion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here