Primele imagini cu PROTESTATARUL MORT la o săptămână de la GAZAREA din Piața Victoriei: După intervenția jandarmilor ‘i-a curs sânge pe nas, i s-a făcut rău…’/ FOTO

Sursa foto: b1.ro

Au apărut primele imagini cu protestatarul care a murit la o săptămână după ce a participat la protestul din 10 august, când jandarmii au dat cu gaze lacrimogene înspre protestatari.

Ilie Gazea era din Teleorman și avea 62 de ani. Potrivit medicilor, el a ajuns cu hemoragie digestivă superioară la Spitalul Alexandria.

De asemenea, s-a deschis dosar penal în acest caz, după ce polițiștii au fost sesizați de medici.

Mădălina Roșca scrie pe Facebook că a stat de vorbă cu un alt protestatar din grupul cu care venise la București Ilie.

“De anul trecut, de cand am început să filmam in Teleorman cu Passport Productions , ne-am facut multi prieteni în județul lui Dragnea.

Unul dintre ei, caruia-i spunem Şoimul, ne-a trimis adineauri acest video de la protestul din 9 august. Mi-a spus că pot sa il vad pe prietenul lui, Ilie Gazea, care a murit azi-noapte: “cu pălărie, se uita in camera, eu filmez””, declară Rășca.

“Nu a stat asa mult pe 10 august, mi-a povestit a doua zi cum doi din grupul lor, o femeie si un barbat, “au fost gazati”. Ba chiar barbatului, Ilie, i-a curs sânge pe nas, i s-a facut rau. Cu toate astea, a doua seara, pe 11 august, au încercat sa organizeze un alt protest la Turnu Măgurele. M-a impresionat determinarea lor”, povestește Mădălina Roșca, pe Facebook, după ce a stat de vorbă cu unul dintre protestatarii din grupul bărbatului care a murit.

“Am vorbit adineauri cu prietenul nostru din Turnu, cu Şoimul. Vroiam sa stiu cum a fost ieri la stangerea de semnături pentru “Fara penali…”, stiam ca s-au dus voluntari mai multi din zona. Iar Soimul mi-a povesit ca vecinul lui Ilie a murit. Inteleg ca hemoragia nu s-a mai oprit si ca a inchis ochii azi noapte în Spitalul Județean din Alexandria.

Nu stiu ce simt acum soția si cei doi copii ai lui Ilie. Nu stim nici ce legătură ar putea fi intre gaze si hemoragia digestiva a lui Ilie Gazea.

Se cerceteaza. In acest moment cea mai importanta este încrederea, increderea ca se va afla adevarul. Iar pentru a recladi increderea oamenilor in aceasta investigație intelept ar fi ca ea sa fie mutată din județul capturat”, adaugă ea.

Jurnalistul Alexandru Căutiș a scris primul despre moartea protestatarului teleormănean.

“Exclusiv! Un protestatar mort în urma incidentelor din Piața Victoriei

Ilie Gâzea, un bărbat de 62 de ani a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene. Pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală. A primit îngrijiri medicale și a plecat acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Ironia sorții face ca acest om să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii. Victima este persoana din mijlocul acestui grup.

Update: Victima a fost internată cu hemoragie digestivă”, scrie Căutiș, lângă o fotografie în carea apare și Ilie Gâzea.

(bărbatul din mijloc)

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here