Un bărbat prezent în Piaţa Victoriei pe 10 august a murit la câteva zile după protest. Medicii fac expertiză

Ilie Gâzea, un bărbat de 62 de ani din Turnu Măgurele, a decedat la o săptămână după ce a participat la protestele de pe 10 august. Apropiaţii lui, care spun că avea probleme medicale, povestesc că Ilie Gâzea a suferit o hemoragie în piaţă, de la gazele lacrimogene. După câteva zile, el a ajuns la spitalul din Alexandria, cu hemoragie digestivă. Directorul spitalului spune că nu se poate face deocamdată o legătură directă între gazele lacrimogene şi decesul bărbatului, dar va cere o expertiză medico-legală.

Ilie Gâzea, despre care cunoscuții spun că era un om cu probleme de sănătate anterioare, a mers la protest pe 10 august în Piaţa Victoriei. Ca toţi cei prezenţi, şi el a inhalat gazele lacrimogene împrăştiate de jandarmi.

“Am fost plecați pe 10 la București, am ajuns în Piața Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toți am fost gazați, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul și a avut hemoragie nazală. Acum am înțeles că a murit”, a relatat Costel Vai, vecin cu Ilie Gâzea, pentru Realitatea de Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here