Viceprimarul din Bălteni a MURIT în chinuri groaznice, STRIVIT de un tub din beton

Viceprimarul comunei Bălteni, Nicolae Grigore, a murit, luni seară, după ce un tub din beton, greu de circa 800 de kilograme, a căzut peste el.

Tragedia s-a petrecut în timp ce viceprimarul supraveghea descărcarea, dintr-un TIR, a mai multor tuburi din beton ce urmau să fie folosite la un sistem de canalizare. Primarul localității, Tudor Marineață, spune că nenorocirea s-a petrecut chiar când era descărcat ultimul tub.

„Supraveghea descărcarea unor tuburi pe care vrem să le folosim la niște podețe. TIR-ul a venit seara și el supraveghea manevrele de descărcare. Nenorocirea s-a întâmplat la ora 21.10, chiar când se descărca ultimul tub. Ne pare foarte rău, un om de toată isprava. Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească”, a spus primarul Tudor Marineață.

Cazul a fost anunțat la 112 și imediat la fața locului au ajuns pompierii SMURD și un echipaj cu medic de la Ambulanță. Cadrele medicale au executat victimei manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat.

„La fața locului au acționat un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță și un echipaj de la SMURD. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit inconștient, în stop cardio-respirator. Echipajele au executat manevre de resuscitare, fără rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, plutonierul major Victor Enuș.

Cazul a fost preluat de către polițiști, care fac cercetări pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

„În urma cercetării la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din localitate, ar fi ajutat la descărcarea unor tuburi din beton dintr-un autotren, unul dintre tuburi cazând peste el. În urma incidentului, persoana a decedat. Polițiștii au deschis o anchetă în cadrul căreia fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Viceprimarul era tată a două fete și bunic. Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here