Fiul procurorului Noajă de la Parchetul Olt a provocat un accident și a fugit, abandonându-și mașina/ În autoturism au fost găsite droguri/ FOTO

Bogdan Noajă

Fiul procurorului Ștefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noajă, a făcut-o, din nou, de oaie. El este căutat de polițiști după ce, miercuri dimineață, a lovit cu autoturismul o mașină parcată și a fugit, abandonându-și autovehiculul. Noajă junior nu avea dreptul să conducă, având permisul reținut. Oamenii legii au găsit în autoturismul său substanțe susceptibile a fi droguri. 

Polițiștii slătineni au întocmit pe numele fiului procurorului Noajă un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere

„În această dimineață, o persoană, în timp ce conducea un autoturism pe rază mun. Slatina, a acroșat un alt autoturism parcat, provocând pagube materiale. După eveniment, conducătorul auto a fugit de la față locului. În urmă verificărilor efectuate de polițiști, conducătorul auto a fost identificat că fiind un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Slatina. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. În cauza, polițiștii Biroului Rutier Slatina au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Oamenii legii au găsit în autoturismul său substanțe susceptibile de a fi droguri, acestea fiind predate polițiștilor de la Serviciul pentru Combaterea Criminalității Organizate Olt.

Pe numele lui Bogdan Noajă au fost deschise mai multe dosare penale, unele pentru incidente în trafic, altele pentru consum și trafic de droguri.

În mai 2015, el și un amic al său au fost trimiși în juudecată de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona unor unităţi de învăţământ.

Condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, Ioan Bogdan Noajă a scăpat de puşcărie după ce Curtea de Apel Craiova i-a admis apelul prin care l-au achitat de una dintre infracțiunile reținute în sarcina sa. Astfel, cei trei ani de condamnare la închisoare cu executare, pedeapsă pronunțată în primă instanță, au ajuns la doar un an și opt luni după gratii. Nici această perioadă nu a fost executată, întrucât judecătorii craioveni au considerat executată în întregime pedeapsa principală prin deducerea duratei măsurii preventive a arestului la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here