Paul Stănescu, despre sport: Vrem să avem oameni mai sănătoși, mai activi și mai relaxați

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat, astăzi, 27 august, la evenimentul de lansare a studiului ”Beneficiul social al investiției în fotbal” (organizat de Federaţia Română de Fotbal).

Cu această ocazie, ministrul dezvoltării a vorbit atât despre priorităţile de guvernare referitoare la activitatea sportivă din România, cât şi despre investiţiile pe care le realizează, în domeniul infrastructurii sportive, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Mă bucur să văd că, în ultimii ani, autorităţile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunităţilor pe care le conduc, implicându-se activ în realizarea de investiţii utile pentru cetăţeni, în crearea de noi locuri de muncă, dar şi în atragerea turiştilor şi a investitorilor. Totodată, mă bucur că MDRAP, ca instituţie responsabilă în domeniul dezvoltării, a contribuit la realizarea unor importante obiective în domeniul sportului (săli de sport, stadioane, bazine de înot, complexuri sportive etc.)”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Din 2002 şi până în prezent, MDRAP a finalizat 1.106 săli de sport, la care se adaugă alte 46 de săli de sport reabilitate. Valoarea totală a acestora se ridică la peste 2,8 miliarde de lei. Alte 55 de săli de sport sunt în execuţie, cele mai mari fiind la Oradea (5.000 de locuri) şi Slatina (3.000 de locuri). De asemenea, până în prezent, au fost finalizate 3 patinoare şi 19 bazine de înot, alte 9 bazine de înot fiind în execuţie. S-au finalizat şi 5 complexuri sportive, cu o valoare totală de aproape 300 de milioane de lei, iar alte 4 sunt în faza de execuţie.

În ceea ce priveşte Campionatul European de Fotbal EURO 2020, pentru stadionul Steaua, a fost semnat contractul de finanţare, au început deja lucrările de demolare şi se lucrează la proiectarea noului stadion. La Dinamo s-au demarat lucrările de proiectare pentru realizarea studiului de prefezabilitate şi, ulterior, se va realiza studiul de fezabilitate. La Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie şi se lucrează la partea de proiectare. În ceea ce priveşte stadionul Rapid, în prezent sunt în curs de evaluare ofertele din cadrul procedurii de achiziţie publică.

Vedeţi, astfel, că vorbim de investiţii pe termen lung, de care vom putea beneficia cu toţii. În plus, de aceste investiţii vor beneficia multe generații de acum înainte şi, de fapt, ele reprezintă investiţii în sănătate, pentru că un om care face sport este şi un om mai sănătos. Şi vrem să avem oameni mai sănătoși, mai activi și mai relaxați”, a subliniat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here