Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului

Diabeticii sunt salvați: a fost inventat un dispozitiv medical care poate suplini funcția pancreasului. Acesta se inserează sub piele și conține celule care produc insulină.

Testele făcute pe animale au dat rezultate foarte bune. Un studiu realizat de Universitatea Alberta din Canada, început în 2011, a demonstrat că după 100 de zile de la implantarea dispozitivului, cobaii cu diabet nu au mai avut nevoie de insulină. De dimensiunea unui card de credit, suplinitorul pancreasului este de fapt o punguță, care conține celule care produc insulină. Odată implantat sub piele, în jurul lui se dezvoltă vase de sânge, iar celulele din interior se maturizează, iar în scurt timp implantul devine asemeni unui organ funcțional, care produce insulină și echilibrează nivelul glicemiei, arată ehealthromania.ro.

Cercetătorii de la compania americană care a dezvoltat acest dispozitiv medical, au început deja testarea lui pe pacienți cu diabet tip 1. În final se așteaptă ca sistemul Cell Pouch („Punguța cu Celule”) să trateze însăși cauza diabetului, nu doar să elimine simptomele, așa cum fac în prezent injecțiile cu insulină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here