Bombă: După PNL, și un europarlamentar ALDE cere DEMISIA sau DEMITEREA lui Vâlcov

Europarlamentarul Renate Weber, care a anunţat vineri că se va alătura grupului ALDE România, după o perioadă de doi ani în care a fost independentă, cere demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov, după ce acesta a publicat fişa medicală a unui protestatar.

Weber spune despre gestul lui Vâlcov că este „un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal”. Europarlamentarul român crede că este necesară şi sancţionarea celor care i-au oferit lui Vâlcov documentul medical.

Citește și Vâlcov a fost consultat psihiatric. Certificatul medico-legal a ajuns la presă, dar nu l-a publicat nimeni

„Publicarea de către Darius Valcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european cât și în legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Valcov sunt gesturi politice obligatorii. Că și a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem “domnia legii” atunci trebuie să înțelegem că legea este aceeași pentru toți indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancționează”, a scris, pe pagina sa de socializare, Renate Weber.

consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

„#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here