Mega-licitație pentru instalarea de rețele wi-fi în școli. Lupte mari în PSD pentru acordarea contractului

Politicienii pregătesc o licitație în valoare de 210 milioane de lei pentru a introduce wi-fi în școli, proiectul fiind obiectul unei adevărate lupte pentru influență, informează B1 TV. Asta deși școlile din țara noastră se confruntă cu probleme mult mai mari decât lipsa internetului în sălile de curs. Poate cea mai mare problemă este faptul că patru din cinci școli din țară funcționează fără autorizații de construcție. 

Ministerul Educației a lansat cea mai mare licitație, în valoare de 210 milioane de lei, pentru instalarea a 20.000 de echipamente wireless în 4.500 de școli.

Sursa principală de finanțare este Uniunea Europeană, care va contribui cu 177 de milioane de lei, iar de la bugetul statului se va contribui cu 32 de milioane de lei.

Proiectul a fost obiectul unor lupte pentru influență, pentru care șeful PSD, Liviu Dragnea, a amenințat într-un interviu că va scoate SRI din procedura de aprobare a marilor contracte de IT.

Șeful PSD a vorbit despre existența Comitetului Tehnico-Economic pentru societatea informațională, din care face parte și un reprezentant al SRI. Din acest Comitet mai fac parte reprezentanți ai premierului României, ai Autorității pentru Reglarea Achizițiilor Publice, dar și ai mai multor ministere. Acest Comitet este un filtru de legalitate și oportunitate în licitațiile cu valori mai mari de 2,5 milioane de lei.

La nivelul PSD se duce o luptă dură, miza fiind acordarea acestui contract.

Deși în România problemele în școli sunt mult mai mari decât lipsa internetului, se pare că cei de la putere consideră că cei 210 milioane de lei trebuie investiți în wi-fi în școli. Din păcate, însă, în multe școli din țară nu există nici măcar toalete, nu sunt racordate la apă curentă sau canalizare. Poate cel mai grav este faptul că 4 din 5 școli funcționează fără autorizații de construcție.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here