Daea, declarații HALUCINANTE: În 90 de zile refacem populația de porci/ Un veterinar mi-a zis că nu-mi poate spune când scăpăm de virus

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că numărul porcilor sacrificați a depășit 140.000 și continuă să crească. Deși a susținut că populația de porcine va fi refăcută în 90 de zile, tot el a afirmat că un medic veterinar i-a spus că nu se știe când vom scăpa de virus. De asemenea, Daea a spus că a luat măsurile necesare pentru combaterea pestei, dar nu a știut să explice cum se face că de la 7 focare am ajuns la peste 700.

”Sunt doi lideri care bat tare în tobă, dar nu mănâncă carne de porc. Le cunosc aceste interese, le pot și demonstra, nu au lăsat în urma lor nimic. Dacă îi întrebi prin țară pe unde ai lăsat tu urme, ei nu știu.

În momentul în care a intrat un asemenea virus, nu intră pe graniță cu pașaportul să-l controlezi. Noi în România ne-am apărat prin măsuri preventive timp de cinci ani. N-am renunțat la nimic, în condițiile în care în Ucraina virusul era din 2012, la 20 de km de noi.

Toți oamenii primesc bani pentru porcii sacrificați. Țara are nevoie de sprijin concret, de acțiuni, nu de sprijin concret.

Singura metodă este sacrificarea animalului. Peste 140.000 de porci au fost sacrificați, și din nefericire mai sacrificăm.

În 90 de zile se reface populația de porci în fermele mari. Uite, avem planuri. 

Eu nu pot să confirm aceste scenarii (că virusul a fost adus) și își gestionează fiecare cum poate…România va fi, este, va rămâne și va fi una dintre marile puteri cerealiere, pentru că are condiții extraordinare de climă și sol. Și anul trecut și anul ăsta România a rămas în frunte. Este cea mai mare producție de grâu din istoria României. Avem 200 de mii de tone în plus față de producția de anul trecut.

Un medic veterinar în pesta porcină africană de 41 de ani mi-a spus că nu-mi poate spune când scăpăm de acest virus”, a declarat Petre Daea, la Antena 3.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here