Un primar PSD i-a făcut nuntă fiicei în curtea şcolii. A dărâmat și gardul ca să monteze un cort uriaș

Sursa foto: b1.ro

Un primar PSD din judeţul Vaslui a organizat nunta fiicei în curtea școlii din sat. Bărbatul a folosit sălile de clasă drept magazie şi bucătărie. Mai mult, el a și dărâmat o parte din gardul școlii, pentru a putea monta în curte cortul uriaș pentru nuntă.

Evenimentul a avut loc pe 1 septembrie, în localitatea vasluiană Tomeşti, comuna Pogana.

Primarul Maricel Gâfu a susținut că a ales să organizeze nunta în sat şi nu într-un restaurant la oraş, pentru a da un exemplu localnicilor în privinţa păstrării tradiţiilor.

”Noi avem o hotărâre de consiliu local, prin care s-a aprobat ca în satele în care nu avem cămin cultural şcolile să poată fi folosite pentru astfel de evenimente, fără a se aduce prejudicii, achitând o taxă de închiriere de 1.000 de lei, pe care şi eu am plătit-o. Nu cred că a fost ceva rău să organizez nunta acolo. Lumea din sat a apreciat că a avut ocazia să vadă că se mai păstrează tradiţiile. Au fost 380 de invitaţi la nuntă, dar au venit şi foarte mulţi curioşi să se uite. Oamenii se bucură să mai vadă în sat o mireasă, o muzică. Dacă noi ca primari nu dăm un exemplu în privinţa păstrării tradiţiilor, atunci cine. Organizarea evenimentului nu a adus niciun prejudiciu unităţii de învăţământ, totul a rămas impecabil. Până mâine urmează să se strângă şi cortul din curtea şcolii”, a declarat, pentru Adevărul, Maricel Gâfu.

Directorul şcolii susţine că nu putea refuza primarul comunei, pentru că şcoala se află în administrarea primăriei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a anunţat că va declanşa o anchetă, iar Prefectura Vaslui că va verifica legalitatea hotărârii de consiliu local.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here