DSP Olt: 149 de unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare

149 de unităţi de învăţământ din Olt continuă să funcţioneze fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit unei situații transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), 146 de unități de învățământ au solicitat acest document, dar au fost respinse întrucât nu îndeplineau condițiile cerute de lege.

Potrivit statisticii DSP Olt, din totalul celor 512 unităţi şcolare existente în județ, 149 au rămas şi în acest an fără autorizaţie sanitară de funcţionare (ASF). Dintre acestea, 146 au solicitat autorizarea sanitară, dar au fost respinse, iar alte trei instituţii de învăţământ nu au solicitat ASF.

„Cauzele care determină neîncadrarea în exigenţele regulilor de funcţionare şi
igienico-sanitare, necesare pentru acordarea Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare sunt lipsa sursei proprii de apă potabilă sau apa nu respectă parametri de potabilitate, clădiri care au componente de construcţie deteriorate, mobilierul şcolar degradat sau neadaptat ca dimensiuni la vârsta tinerilor aflaţi în pregătire, iluminatul natural şi/sau artificial necorespunzător, un microclimat necorespunzător în unitatea școlară, grupuri sanitare necorespunzătoare, lipsa sistemului de canalizare sau existenţa unui sistem de canalizare
necorespunzător, lipsa platformelor betonate pentru colectarea reziduurilor solide și gardurile împrejmuitoare incomplete sau inexistente”, se arată în situația DSP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here