Tudorel Toader vorbește despre DEMISIE. Precizările ministrului

Sursa foto: b1.ro

Tudorel Toader a anunțat că nu intenționează să demisioneze din funcția de Ministru al Justiției.

Precizarea vine după informațiile apărute în presă despre posibila plecare a sa din Guvern, în contextul în care a depus o cerere pentru a deveni notar.

”Simple precizari!

„Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen” – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018.

Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Toader a cerut să fie inclus în Uniunea Notarilor Publici. Potrivit legii, numirea în funcția de notar este semnată prin ordin de ministrul Justiției. De altfel, Toader i-a cerut președintelui notarilor publici să avanseze propunerea către ministrul Justiției. Practic, Viorel Mănescu a fost rugat de Toader să îl propună pe Toader ministrului Toader pentru funcția de notar public…

Solicitarea sa a fost aprobată în prima zi lucrătoare de după depunerea cererii, iar șapte zile mai târziu, un secretar de stat care se află în subordinea lui Tudorel Toader a semnat un ordin al ministrului Justiției prin care a fost suplimentat cu un loc numărul de notari din Iași, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Cel mai probabil, locul în plus i-a fost destinat chiar ministrului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here