Două ACCIDENTE MORTALE la locul de muncă în Olt. O altă persoană a rămas INVALIDĂ

Două persoane din Olt și-au pierdut viața la locul de muncă luna trecută. O a treia victimă s-a ales cu o invaliditate, nemaiputând desfășura activitate profesională.

Aceasta este cronica neagră din statistica Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) pe luna august.

Un bărbat de 49 de ani, angajat al unei societăți de construcții montaj din Slatina, a murit în chinuri groaznice după ce o țeavă metalică a căzut peste el. Accidentul mortal a avut loc după ce una dintre chingile cu care era legată țeava s-a rupt.

O altă victimă este viceprimarul comunei Bălteni, Nicolae Grigore, care și-a pierdut viața după ce un tub din beton, greu de circa 800 de kilograme, a căzut peste el.

Tragedia s-a petrecut în timp ce viceprimarul supraveghea descărcarea, dintr-un TIR, a mai multor tuburi din beton ce urmau să fie folosite la construirea unor podețe.

„Cazul nu a fost încă declarat accident de muncă, dar se află în verificările noastre, la sfârșitul cărora se va da un verdict”, a precizat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Tot luna trecută, uneia dintre victimele teribilului accident rutier petrecut în octombrie 2017 în Balș, soldat cu doi morți și trei răniți, i-a fost schimbată decizia de incapacitate temporară de muncă în invaliditate, nemaiputând să-și desfășoare activitatea profesională.

Alte 20 de persoane au fost, luna trecută, victime ale unor evenimente la locul de muncă, alegându-se cu incapacitate temporară de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here