Parchetul General a deschis o anchetă în cazul epidemiei de pestă porcină

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General au declanşat cercetările cu privire la modul în care autorităţile au intervenit şi au gestionat criza pestei porcine africane.

Verificările au început atât din oficiu, cât şi în urma unor plângeri legate de modul în care au acționat autorităţile, informează Adevărul. 

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat instituțiilor abilitate să verifice modul în care autoritățile responsabile au pus în aplicare măsurile de control și prevenție a răspândirii pestei porcine africane.

”Președintele României atrage atenția Guvernului și Prim-ministrului cu privire la responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume în legătură cu ineficiența măsurilor de stopare a răspândirii virusului PPA. Luarea de măsuri tardive, necoordonate și insuficiente în raport cu nevoile și situația din teren, au reprezentat factori esențiali care au favorizat răspândirea virusului pestei porcine, cu riscul de a afecta întreg sectorul zootehnic românesc.

Guvernul are responsabilitatea directă și nemijlocită în privința crizei generate de răspândirea virusului PPA pe teritoriul național, România înregistrând cea mai rapidă creștere a numărului de focare dintre toate țările europene afectate în prezent. Această evoluție explozivă a PPA arată, de fapt, că autoritățile responsabile, atât cele centrale, cât și cele locale, sunt depășite de situație”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here