Guvernul merge mai departe cu rectificarea bugetară: Ne-am îndeplinit obligația de a cere avizul CSAT

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va merge mai departe cu rectificarea bugetară, deoarece și-a îndeplinit obligația de a cere avizul CSAT. În opinia guvernanților, nu mai este nevoie ca acest aviz să fie dat, fie el pozitiv sau negativ.

Dăncilă l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că s-a supărat degeaba că s-au tăiat bugetele unor instituții, deoarece oricum banii respectivi nu au fost cheltuiți. De asemenea, premierul a solicitat desecretizarea stenogramei de la ședința CSAT de marți.

”Soluția aleasă de Guvern e să meargă mai departe cu rectificarea bugetară. Ne îndeplinim responsabilitatea de a asigura continuitatea în finanțare. Până la un punct pot înțelege nemulțimirea Președintelui legată de eliminarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit. Îl asigur că nicio instituție a statului nu va rămâne fără bani. Am primit cu uimire declarația de ieri a Președintelui și consider că pentru a nu exista niciun dubiu în legătură cu motivele pentru care a fost suspendată ședința CSAT, e nevoie ca stenogramele acestei ședințe să fie desecretizate”, a declarat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a decis suspendarea ședinței CSAT în care se discuta despre rectificarea bugetară propusă de Guvern. Șeful statului a cerut Cabinetului Dăncilă să vină cu o altă propunere, care să nu prevadă tăieri pentru bugetele instituțiilor ce se ocupă de siguranța națională. În contextul în care rectificarea bugetară este una puternic pozitivă și totuși sunt prevăzute tăieri pentru aceste instituții, Iohannis susține că nu găsește altă explicație decât șicană politică.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here