Greșeli pe care le faci zilnic și care te pot îmbolnăvi de cancer

Cancerul nu se reduce la o singură boală, ci presupune un număr mare de afecțiuni caracterizate de dezvoltarea anormală a celulelor ce se divid incontrolabil, inflintrându-se mai apoi în țesuturi și distrugându-le. Iată care sunt greșelile pe care le faci zilnic și care te pot îmbolnăvi de cancer.

Cancerul este cauzat de un număr de mutații ce intervin în ADN. ADN-ul din interiorul celulelor conține un număr mare de gene, care la rândul lor vin cu un set de instrucțiuni ce le spun celulelor cum să se dezvolte, cum să crească și cum să se dividă. Erorile care apar în cazul instrucțiunilor opresc celulele de la a funcționa normal și duc la transformarea acestora în celule cancerigene.

Fumatul este cauza a aproximativ 30% dintre decesele care apar anual în rândul populației. Acest tip de cancer apare atât la femei, cât și la bărbați, și este unul dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer. Fumatul nu duce doar la apariția cancerului de plămâni, ci și al celui de laringe, faringe, esofag, rinichi, cervical, de pancreas, stomac, colon și leucemie.

De asemenea, expunerea îndelungată la soare, fără măsuri de protecție, crește riscul de a dezvolta cancer de piele. Acest lucru este valabil în general pentru razele ultraviolete, iar în această categorie intră, mai ales, bronzatul la solar. Nu uita să folosești cremă cu factor de protecție ori de câte ori stai la soare.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here