Băsescu, despre Daea: Paiața aia, panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă

Foto: b1.ro

Traian Băsescu a declarat că acesta este un bun moment pentru o moțiune de cenzură. În opinia sa, modul dezastruos în care Guvernul Dăncilă a acționat în criza pestei porcine, dar și ”mineriada” din 10 august sunt motive suficiente pentru o moțiune.

Băsescu a acuzat PNL și USR că nu vor să susțină PMP în demersul acestuia de a iniția moțiunea de cenzură. Tocmai de aceea, el și-a sfătuit colegii de partid să spună că moțiunea este ”ideea genială a lui Barna și Orban”, numai să-i convingă pe cei din USR și PNL să susțină demersul de înlăturare a Guvernului Dăncilă.

În acest context, Băsescu a vorbit despre ministrul Agriculturii și despre cum defilează prin zonele afectate de pestă. El a spus despre Petre Daea că este ”paiața aia, panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă”.

”Nu spune nimeni că după moțiune nu va urma tot un guvern al coaliției, dar Guvernul Dăncilă, care defilează cu paiața, panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă, e inadmisibil să mai rămână”, a declarat fostul șef al statului.

”Situația actuală lovește electoratul PSD. Votantul PSD de la sat, căruia i se ia porcul din curte, știe de la TV că Guvernul a avut un raport din 2017 de la Comisia Europeană, în care i se cerea să ia măsuri de combatere a pestei porcine și nu le-a luat. Pesta porcină e proba incompetenței și nepăsării de care dă dovadă Guvernul. E un motiv pentru care în orice țară s-ar depune moțiunea de cenzură”, a declarat Traian Băsescu, la școala de vară a PMP.

Acesta a insistat că dezastrul pestei porcine putea fi evitat dacă Guvernul PSD-ALDE lua măsuri.

În opinia fostului președinte, un alt motiv de inițiere a moțiunii de cenzură ține de ”mineriada din 10 august”: ”un partid dezlănțuit ca PSD a gestionat o acțiune de o violență teribilă contra manifestanților, în condițiile în care cei mai mulți erau pașnici. uUmărirea pe străduțe a celor dispersați a arătat că PSD voia să dea o lecție protestatarilor: ”vă învățăm noi minte să nu mai veniți la manifestații”. Nu huliganii au fost cei urmăriți pe străduțe, ci oamenii pașnici”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here