Cursuri anuale obligatorii de prim ajutor pentru polițiști/ Inițiativa aparține unui om al legii din Olt/ FOTO

În viitorul apropiat, toți polițiștii ar putea fi obligați să urmeze cursuri anuale de acordare a primului ajutor. Inițiativa aparține unui polițist din Olt, agentul șef principal Viorel Teacă de la Poliția Rutieră Slatina.

Viorel Teacă a avut, vineri, o întâlnire cu secretarul de stat Raed Arafat, cei doi discutând posibilitatea implementării unui asemenea curs la nivelul Poliției.

„Domnul Raed Arafat s-a arătat interesat de propunerea mea și m-a pus să depun o hârtie oficială în acest sens, care să obțină aprobările necesare. Am vorbit ca, inițial, să existe un proiect-pilot implementat la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor «Nicolae Golescu» din Slatina, unde, veniți pentru perfecționare, polițiștii să urmeze și cursuri de acordarea a primului ajutor. Apoi, cursul să se extindă și la alte instituții. Cred cu tărie că polițiștii au nevoie de un curs de prim ajutor anual si obligatoriu în a satisface așteptările cetățeanului în viata de zi cu zi”, a declarat polițistul din Slatina.

Viorel Teacă s-a întâlnit, vineri, cu Raed Arafat, care a fost de acord cu inițiativa polițistului din Slatina

Viorel Teacă este un pasionat voluntar al Crucii Roșii Olt, formator în acordarea primului ajutor, cu specializare în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here