Citește ASTA și vezi dacă mai alegi să călătorești cu trenul în România

Moartea pândeşte la fiecare macaz al CFR. Starea căilor de rulare aflate în ograda CFR Infrastructură este dezastruoasă şi în orice moment se poate produce o catastrofă. Procentul de linie degradată este de peste 70 la sută.  La capitolul poduri, dintr-un  total de peste 4.000 de unităţi, peste 3000 sunt ruinate. Starea jalnică a căilor ferate reiese dintr-un raport întocmit chiar de Ministerul Transporturilor, informează B1 TV. 

Potrivit raportului de la Ministerul Transporturilor, nivelul de depăşire a termenelor de reparaţii a ajuns la 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructură, iar în unele cazuri acesta trece chiar şi de 85 la sută.

Reparaţiile majore la care sunt supuse elementele de infrastructură, adică poduri, cale ferată sau podeţe pentru a se putea circula în siguranţă se numesc „intervenţii de reînnoire” şi constau în „intervenţii destinate readucerii parametrilor tehnici la nivelul proiectat iniţial”.

Cifrele sunt îngrijorătoare. Din totalul celor 13.680 kilometri de linie de cale ferată, peste 9.000  de kilometri nu mai oferă siguranţă, iar procentul de linie degradată este de 72,4 la sută.

La capitolul poduri, dintr-un total de 4.739 de unităţi, peste 3000 sunt ruinate. Nici podeţele nu stau mai bine. Dintr-un total de peste 12.674 peste 9.200 sunt distruse.

În cazul liniilor de cale ferată situaţia este chiar catastrofală, documentul precizând că anual ies din parametrii 350 de kilometri şi sunt reabilitaţi numai 12.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here