Parlamentul European va adopta o rezoluție în privința situației din România

Parlamentul European va adopta, în luna octombrie, o rezoluție în privința României, informează Digi 24. 

Aceasta va fi discutată în prima sesiune a PE din octombrie, când și premierul Viorica Dăncilă se va afla în Parlamentul European.

Votul asupra rezoluției ar urma să aibă loc în a doua sesiune plenară, atunci când Klaus Iohannis va susține un discurs în Parlamentul European.

”Avem noutăți despre dezbaterea privind situația din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie).

Parlamentul European va adopta o rezoluție despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie). Prim-ministrul

Guvernului României va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie”, a anunțat și europarlamentarul Siegfried Mureșan pe Facebook.

Parlamentul European a aprobat miercuri o rezoluție prin care se demarează procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei.

Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia. Aplicarea articolului 7 din Tratatul UE mai este cunoscută şi sub numele de „opţiunea nucleară”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here