Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat oficial, joi, că procedura de licitație pentru concesionarea terenului de la fosta unitate militară în vederea construirii unui restaurant McDonald’s a fost finalizată cu succes.
Terenul destinat acestui obiectiv este de 3.443 de metri și a fost concesionat pe 49 de ani de SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro.
„Primăria Slatina a finalizat procedura de concesiune a terenului de 3.443 de metri către SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s. Deci, de astăzi, putem spune cu siguranță că Slatina va avea un restaurant McDonald’s. Au fost multe discuții, dacă vom avea, dacă nu vom avea un asemenea restaurant, iar eu mi-am păstrat dreptul să nu comunic despre acest subiect până nu aveam un contract semnat cu societatea care deține McDonald’s. Acum Primăria Slatina a semnat contractul cu această societate”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Slatinei.
Restaurantul va fi un Mcc Drive, adică clienții vor putea fi serviți și direct la mașină, având o intrare și o ieșire pentru autoturisme.
„Restaurantul este deci un Drive Fast-food, cu regim de înălțime parter, cu o suprafață locuită de 415 metri. Este un restaurant foarte mare. Putem face o comparație între restaurantul din Craiova, unde sunt vreo două sute și ceva de metri, și între cel din Slatina, cu 415 metri. Va avea circa 100 de locuri în interior și va avea și o terasă, o parcare de 30 de locuri și, cel mai important pentru cei mici, va fi și un loc de joacă. Adică tot cea ce înseamnă un restaurant McDonald’s complet”, a declarat Emil Moț.
Obiectivul de investiție are o valoare de 7,5 milioane de lei și vor fi create 60 de locuri de muncă.
Termenul de finalizare este 1 decembrie 2019, dar primarul orașului crede că în vara anului următor restaurantul ar putea fi dat în folosință deja.
Retaurantul va fi poziționat vizavi de fosta poștă, între strada Tunari și bulevardul Alexandrui Ioan Cuza, pe locul unde era poarta de acces în fosta unitate militară.