Amenzi URIAȘE aplicate de inspectorii de muncă din Olt pentru munca la negru

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în septembrie, 216 controale în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind identificate 220 de deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere. Inspectorii de muncă au aplicat și amenzi pentru muncă la negru, sancțiuni în valoare totală de 80.000 de lei pe care trebuie să le plătească doi agenți economici.

Domeniile de activitate cele mai verificate au fost agricultura, construcţiile, comerţul cu amănuntul şi prestările de servicii.

În funcţie de gravitatea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancţiuni contravenţionale, constând în amenzi şi avertismente.

„Au fost aplicate 115 sancţiuni, din care 112 avertismente şi trei amenzi în valoare totală de 86.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Țucă.

Inspectorii de muncă au identificat și patru persoane care desfăşurau muncă nedeclarată la doi agenţi ecomonici din domeniul extractiei pietrisului si nisipului, amenzile aplicate fiind în valoare de 80.000 lei.

Alte deficienţe descoperite de inspectorii de muncă au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neevidentierea orelor lucrate de salariati, completarea eronată sau incompletă a registrului de zilieri si netransmiterea acestuia în termen la ITM, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protectie și neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here