Personalități locale, la urne. Ce au spus Marius Oprescu, Marius Iancu și Emil Moț la referendum

Sursa foto: gazetanoua.ro

Printre votanții din Slatina care, sâmbătă dimineață, s-au prezentat la urnele amenajate la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, pentru a spune DA sau NU în cadrul referendumului pentru familie și la referendumul pentru Olt-Roamanți, s-a numărat și preşedintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu. Deputatul Marius Iancu a votat tot la „Ion Minulescu”, în vreme ce primarul municipiului-reședință de județ a votat la Şcoala „Constantin Brâncoveanu”.

„Am exercitat acest drept şi îi îndemn şi pe toţi cetăţenii judeţului Olt să-şi exercite dreptul la vot, drept cetăţenesc. Este un referendum important pentru istoria judeţului Olt şi, în acelaşi timp, pentru valorile tradiţionale româneşti”, a declarat Marius Oprescu, citat de gazetanoua.ro.

În aceeași secție cu Oprescu și-a exprimat dreptul la vot și deputatul Marius Iancu.

„Am votat astăzi pentru istoria și tradițiile județului nostru și ale României, pentru oamenii care cred în aceste valori și luptă pentru ele. Am mers la vot pentru că viitorul României trebuie să fie unul al unității familiei și reperelor istorice. Sunt două zile în care oamenii se pot gândi, dacă nu au făcut-o până acum, ce simt și ce vor pentru viitorul județului lor și al României. Azi nu votăm politicieni și partide, azi dăm un vot pentru viitorul județului și al țării noastre”, a spus, după vot, Marius Iancu, potrivit gazetanoua.ro.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a votat la Şcoala „Constantin Brâncoveanu”. El a venit la vot împreună cu soția sa.

„Sunt două referendumuri importante, pentru că de luni vom ști cum se va numi județul nostru, Olt sau Olt-Romanați. Iar celălalt referendum este fundamental. Familia este temelia oricărei societăți, iar din punctul meu de vedere familia este constituită dintre un bărbat și o femeie”, a declarat, la urne, primarul Slatinei, conform jurnaliștilor de la gazetanoua.ro.

Spre deosebire de alte județe, cetățenii județului Olt sunt chemați la urne, sâmbătă și duminică, pentru ași exprima dreptul la vot în cadrul a două referendumuri. În afară de referendumul pentru modificarea Constituției prin redefinirea familiei ca fiind o comuniune dintre o femeie și un bărbat, oltenii trebuie să răspundă și la întrebarea dacă sunt de acord ca județul lor să se numească Olt-Romanați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here