Viorica Dancilă a votat, în 2015, în Parlamentul European, un raport care susținea căsătoria între persoanele de același sex

Foto: b1.ro

Premierul Viorica Dăncilă a votat în anul 2015, atunci când era europarlamentar, în favoarea unui raport referitor la drepturile omului, prin care statele memebre UE erau încurajate să reflecteze la recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex, informează Ziare.com. 

Inițiatorul raportului a fost italianul Pier Antonio Panzeri, membru al Grupului SD din Parlamentul European, grupul din care face parte și PSD.

De altfel, Viorica Dăncilă nu a fost singurul europarlamentar român care a votat favorabil acest raport. Aceeași opțiune a fost exprimată de 22 de europarlamentari din România, printre care Victor Bostinaru (PSD, SD), Maria Grapini (PC, SD), Dan Nica (PSD, SD), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Ioan-Mircea Pașcu (PSD, SD), Claudia Tapardel (PSD, SD) sau Ciprian Tănăsescu (PSD, SD).

Raportul în cauză conținea un capitol referitor la drepturile comunității LGBT. Concret, în cadrul acestuia se lua act de faptul că au fost legalizate căsătoriile sau uniunile civile între persoane de același sex în tot mai multe state din lume. În acest context, statele membre erau încurajate să ia în calcul posibilitatea recunoașterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex.

Raportul a fost votat de 390 de eurodeputați dintre cei 638 prezenți la ședința respectivă.

Aproximativ 19 milioane de români sunt așteptați sâmbătă și duminică (6 și 7 octombrie) să voteze la referendum pentru a decide asupra propunerii de includere în Constituție a formulării “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Premierul Viorica Dăncilă a votat sâmbătă dimineață la liceul Jean Monnet din Capitală.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here