Tăriceanu, pe 19 noiembrie în faţa instanţei: Procurorii DNA au făcut apel în dosarul în care a fost achitat pentru mărturie mincinoasă

Sursa foto:stirilekanald.ro

Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu în faza de apel va începe pe 19 noiembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Liderul ALDE a fost achitat în primă fază, dar procurorii DNA au făcut apel.

În acest dosar, Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în legătură cu declaraţiile făcute privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Este vorba despre declaraţia pe care a dat-o la DNA Braşov la data de 15 aprilie 2016, în care „a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: – retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), – implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, – actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri”, a anunţat, la acea vreme, DNA, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, Călin Popescu Tăriceanu „a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin şi Truică Remus, în contextul menţionat mai sus, întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate mai sus şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here