Un tată care și-a agresat sexual fiica minoră în repetate rânduri, pedeapsă cu suspendare și muncă fără plată la… un centru de copii și tineri/ Cine e judecătoarea care a dat o asemenea sentință

În România violurile și incesturile nu sunt pedepsite dur așa cum ar trebui, ba chiar, în loc ca statul să facă dreptate și să protejeze victimele, manifestă milă față de agresori. Chiar și când procurorii aduc probe indiscutabile, chiar și când agresorii își recunosc faptele, judecătorii le dau infractorilor pedepse cu suspendare.

Libertatea a prezentat luni cazul unei fete de 13 ani care a fost agresată sexual de tatăl ei, în vârstă de 49 de ani. Și o prietenă a copilei a fost agresată de acesta. Bărbatul își dezbrăca fata cu forța, o punea să-l masturbeze în ciuda împotrivirii ei și încerca să o violeze. Multe dintre scene aveau loc în fața surorii mai mici, în vârstă de 3 ani!

”În tot acest timp, din cauza faptului că bărbatul devenea violent când se afla sub efectul consumului de alcool, minora nu a relatat nimic mamei sale, de teamă să nu fie bătuți de tată”.

Într-un final, cazul a ajuns și la urechile autorităților. Procurorii au convins-o pe fată să vorbească, au strâns probe, iar bărbatul a recunoscut în totalitate acuzațiile. Rezultatul?  O proaspătă judecătoare, Roxana Alexandrina Damaschin, din Onești, l-a condamnat, în mai 2018, la 3 ani cu suspendare, închisoarea fiind înlocuită cu 120 de zile muncă în folosul comunității.

Mai mult, agresorul sexual de minori are posibilitatea să-și îndeplinească munca în folosul comunității la un centru de copii cu dizabilități!

”Pe parcursul termenului de supraveghere de 4 ani, tatăl va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Onești sau la DGASPC Bacău – Centrul de Servicii Sociale Alexandra din Onești”, a decis judecătoarea Roxana Alexandrina Damaschin.

Centrul de plasament Alexandra asigură servicii sociale de recuperare pentru copiii și tinerii cu dizabilități.

Procurorii n-au contestat această decizie.

Întreaga familie e în continuare dependentă financiar de tatăl abuziv.

”Baza stă în banii soţului, care lucrează cu ziua. E zugrav, pune gresie, faianţă şi câştigă şi câte o sută de lei pe zi. Mai bea şi acum, dar nu ca înainte”, spune, sec, mama.
Acum, tatăl abuzator locuiește în aceeași casă cu soția sa și fiica lor de 4 ani. Fata cea mare stă la o rudă, dar îi vizitează aproape în fiecare zi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here