Gelu Diaconu, ACUZAŢII INCENDIARE la adresa lui Dragnea! Cum au ajuns active de zeci de milioane de lei în familia liderului PSD: ‘Metoda folosită este o banală JAPCĂ!’

Fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, lansează acuzaţii dure la adresa lui Liviu Dragnea şi susţine că familia liderului PSD și-a trecut pe nume personal active ale statului de zeci de milioane de lei, prin subevaluarea acestora.

El dă ca exemplu ferma Salcia şi explică cum a ajuns aceasta la Valentin Dragnea, fiul preşedintelui PSD.

„De la inceput va spun sa nu va ganditi la cine stie ce inginerie financiara. Metoda folosita de Dragnea este o banala japca. In primul rand, se infiltreaza oameni de incredere in societatile “ochite” de clanul Dragnea pentru a fi transferate in averea fiului sau.
Asfel, in ianuarie 2011, actionarul majoritar Pitis Petre (va este cunoscut numele) il alege pe Tunaru Florin in comisia de cenzori a S.C. ROMCIP S.A./FERMA SALCIA S.A. (vezi facsimil AGA).

La acea data, dl Tunaru era angajat pe postul de consilier la cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Teleorman. Cine era presedinte atunci? Evident omniprezentul Dragnea.

In ianuarie 2014, ferma Salcia este facuta cadou fiului lui Dragnea. Cum? Pur si simplu se cesioneaza catre o firma in care Dragnea Junior are 90% iar intermediarul pus sa semneze actele doar 10%. Atat de simplu! In mintea lor, probabil, faptul ca actele sunt semnate de actionarul cu 10% este suficient ca sa ascunda beneficiarul real, care detine in acte 90%”, a scris marţi Gelu Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

„Revenind la dl Tunaru, de altfel o persoană bine pregătită profesional, acesta nu menționează în declarația de interese poziția de cenzor la Ferma Salcia, în timp ce era conslierul lui Dragnea la CJ Teleorman. Poate i-o fi fost rușine bietului om! Ulterior, după transferul Fermei Salcia în proprietatea fiului lui Dragnea, ca o înaltă apreciere a serviciilor aduse clanului, dl Tunaru avea să fie promovat vicepreședinte ANAF, coordonator al inspecției fiscale (ufff!). Apoi, este avansat în înalta funcție de vicepreședinte a Curții de Conturi.
Asadar, in episodul de astazi am vazut cum se planteaza executantii credinciosi in pozitii cheie. In episodul 2, pe care il voi publica zilele urmatoare, voi prezenta documente legate de transferul propriu zis al activelor”, a adăugat fostul şef al ANAF.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here