Corina Crețu, în război cu PSD: E mai rău decât mi-am imaginat. Voi merge până la capăt, cu un proces în care partidul să demonstreze cum trădez eu interesele naționale ale României

Sursa foto: b1.ro

Comisarul european Corina Creţu se arată dezamăgită de atacurile la adresa sa venite chiar din interiorul PSD, partid căruia i-a dedicat 30 de ani din viață. Aceasta susține că va merge până la capăt, cu un proces în care partidul sau Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct, să demonstreze cum „trădează” ea interesele naţionale ale României.

”Nu va ascund ca sunt foarte afectata de atacurile provenite din interiorul partidului caruia i-am dedicat 30 de ani din viata mea. Foarte trist. Va multumesc tuturor pentru sprijin si sustinere, dupa cum multumesc tuturor organizatiilor mass-media pentru obiectivitate, in ciuda contractelor pe sume incredibile pe care le primesc de la ministerele Guvernului pentru denigrarea tuturor care nu se aliniaza directivelor partidului. Un partid in care am crezut si am sperat ca poate imbunatati viata oamenilor. Din pacate, a devenit mai rau decat mi-as fi putut vreodata imagina.

De aceasta data, voi merge pana la capat, cu un proces in care partidul sau Dl Stefanescu sa imi demontreze, mie si opiniei publice, cum tradez interesele nationale ale Romaniei”, a scris Corina Crețu, pe Facebook.

Reacția vine după ce Codrin Ștefănescu a acuzat-o că reprezintă mai mult interesele Bruxelles-ului decât pe cele ale României: ”Nu am mai spus niciodată aceste lucruri și nu reprezintă poziția oficială a PSD. Corina Crețu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles. Corina Crețu nu reprezintă, în momentul de față, interesul României de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles”.

Postarea Corinei Crețu vine și după un lung șir de poziții publice în care aceasta a demonstat minciuni și dezinformări ale Guvernului Dăncilă și ale PSD.

Anterior, Crețu a susținut că nu înțelege de ce este acuzată că trădează România, în condițiile în care ea face tot ce poate pentru ca țara să primească fonduri europene, în vreme ce Guvernul nu a trimis niciun mare proiect Comisiei Europene, astfel încât să poată primi finanțare europeană.

Recent, comisarul european a susținut că studiul de fezabilitate pentru construirea în România a celor trei spitale regionale nu costă 120 de milioane de euro, cât a spus Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, ci 1,8 milioane de euro.

De asemenea, Corina Crețu a afirmat că țara noastră a pierdut circa 2 miliarde de lei în domeniul infrastructurii de transport: ”Din păcate, din cei 19,5 miliarde de euro alocaţi pe fondurile pe care le gestionez – e vorba de Politica de Coeziune şi de Fondul de Dezvoltare Regională – s-au pierdut (…) între 1,8 şi 2 miliarde de euro într-un domeniu cel mai sensibil pentru România, cel al infrastructurii de transport”.

„Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și guvern spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte  de infrastructură, nu avem proiecte. Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”, a declarat Corina Crețu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Ma doare sa vad ca unele neimpliniri ale Statelor Membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autoritatilor nationale si locale”, a mai spus comisarul european, cu o altă ocazie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here