Peste 2.600 de oameni din Olt suferă de bolile sezonului rece/ Peste 150 de bolnavi, internați în spitale

2.624 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, săptămâna trecută, în județul Olt, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Săptămâna trecută s-au înregistrat 1.900 de cazuri de infecții respiratorii acute în Olt, 60 de oameni bolnavi fiind internați în spital, dar și 724 de pneumonii, 98 de pacienți având nevoie de tratament în regim de spitalizare, potrivit ultimelor date statistice ale Direcției de Sănătate Publică.

„Frecvența îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute se menține față de media ultimelor trei săptămâni”, a declarat directorul DSP Olt, Andrei Iordache.

Pentru sezonul rece 2018 – 2019, DSP a catagrafiat 30.300 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

Din achiziția Ministerului Sănătății, 14.765 de doze au fost administrate medicilor, cadrelor sanitare medii și personalului auxiliar din spitale și din unitățile sanitare ambulatorii, din unitățile de bolnavi cronici, persoanelor adulte și copiilor din instituțiile de ocrotire socială, persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani aflate în evidență cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficientei umane, precum și persoanelor cu vârstă de cel puțin 65 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here