Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, critică Occidentul și laudă Estul Europei. ”Multe țări nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi”

Darius Vâlcov, consilierul lui Dăncilă și unul dintre oamenii de bază ai lui Dragnea, a dat de înțeles că România nu se dezvoltă economic suficient pentru că Occidentul îi pune piedici. În schimb, a lăudat Estul Europei. 

„Sunt multe țări care nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi astăzi. (…) Cred că partea din est a Europei are un interes comun, partea din vest are un interes opus. Junker, acum, înainte de a pleca, a uitat să anunțe foarte ferm că dorește ca șantierelor navale din Europa să li se permită să caseze și a deschis o listă pentru autorizație de casat nave, dar a uitat să facă public lucrul asta. Acum vor să închidă programul, dar sper să nu-l închidă pentru că și șantierele din România trebuie să beneficieze de dreptul de a casa”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. A primit o condamnare, în primă instanță, de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here