Polițiștii au confiscat sute de kilograme de carne de la doi agenți economici din Slatina. Ce nereguli au fost depistate

Peste 400 de kilograme de carne fără documente de proveniență au fost identificate de polițiști la două magazine din Slatina. Marfa a fost confiscată.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat, duminică dimineață, o acțiune pe raza municipiului Slatina, în scopul prevenirii comercializării ilegale de carne și produse din carne.

Oamenii legii au verificat doi agenți economici de profil, fiind identificată cantitatea de 420 kg carne de porc care nu respectă normele sanitar-veterinare în ceea ce privește proveniența, ambalarea și depozitarea.

„Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, urmând a fi predată unei unități specializată în vederea neutralizării, iar agenții economici au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală  de 20000 lei, pentru nerespectarea prevederilor  H.G. nr. 984/2005”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here