Gigel Știrbu: Fix de Centenarul României, UDMR-ul vrea să arate că n-a renunțat la ideea autonomiei Ținutului Secuiesc

Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților a pierdut patru deputați și coaliția PSD-ALDE a rămas fără majoritate, astfel că PSD stă la mâna UDMR-ului și a minorităților din Parlament. În schimbul asigurării majorității în Parlament, UDMR vrea autonomie, a comentat, luni, deputatul de Olt Gigel Știrbu, vicepreședinte PNL. 

UDMR a depus, luni, la Parlament, un proiect pentru „transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”. Acesta prevede, între altele, posibilitatea înfiinţării, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obţine „un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

Gigel Știrbu că, așa cum au mai făcut, parlamentarii maghiari nu fac altceva decât să speculeze pierderile de ultim moment ale PSD-ului.

„Concluzionând, pe scurt, fix de Centenarul României, UDMR-ul vrea să arate, din nou, că nu a renunțat la ideea autonomiei Ținutului Secuiesc și vrea să obțină această autonomie punând presiune pe coaliția PSD-ALDE”, susține liberalul Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here