Profesorul Ion Bobea și directorul Școlii Dăneasa, cercetați disciplinar în cazul copiilor care au dormit în frig la Alba Iulia

Profesorul care a dus cei 22 de elevi din Dăneasa la Alba Iulia, unde copiii au dormit în frig, în Catedrala Încoronării, și directorul școlii sunt cercetați disciplinar, după ce Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt a constatat două vicii de procedură în organizarea acestei excursii. 

În urma verificărilor efectuate în data de 3.12.2018 de către reprezentanții
Inspectoratului Școlar Județean Olt, s-a constatat că, în marea majoritate, dosarul organizării excursiei a fost întocmit cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ.

Totuși, profesorul este acuzat că nu a făcut demersuri pentru asigurarea unei nopți de cazare. În plus, la numărul de elevi cu care a plecat trebuia încă un cadru didactic însoților, potrivit normelor legale. Prin urmare, atât dascălul cu pricina, cât și directorul școlii, Georgian Dănescu, vor fi cercetați disciplinar, urmând ca comisia de cercetare să stabilească pedepsele pentru cei doi.

„S-au constat două vicii de procedură constând în neîndeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopți de cazare a copiilor și necooptarea a încă unui cadru didactic însoțitor. S-a propus declanșarea procedurii cercetării disciplinare a domnului profesor Bobea Ion, precum și a domnului profesor Georgian Dănescu, director al Școlii Gimnaziale Dăneasa”, se arată în comunicatul IȘJ Olt.

22 de copii cu vârste între 11 şi 14 ani de la o școală din Dăneasa, însoţiţi de un dascăl, profesorul de religie Ion Bobea, au ajuns, de vineri, la Alba Iulia, să participe la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională de la Alba Iulia, dar fără a avea cazare asigurată, motiv pentru care au înnoptat în frig, în Catedrala Încoronării. Din cauza epuizării, unui copil i s-a făcut rău și cazul a fost anunțat la 112.

„La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii şi un profesor, care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie şi care nu aveau cazare. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, fiind evaluaţi toţi copiii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu.

După ce au fost evaluați medical, copiii și dascălul au plecat, duminică dimineață, cu trenul, asigurându-li-se, pe drum, hrană și apă. Ei au fost așteptați, seara, în Gara Drăgănești-Olt , de prefectul județului, Silviu Neacșu, de șeful Inspectoratului Școlar și de primarul din Dăneasa, dar și de părinți, care i-au dus acasă cu microbuzele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here