Florin Iordache, după scandalul din Camera Deputaților: Opozitia a adoptat un simulacru de hotărâre. Când am vrut să facem un vot, și-au scos cartelele și au plecat

Deputatul Florin Iordache

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a prezentat, miercuri, propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat în plen, atunci când liberalii au cerut revocarea lui și a președintelui Camerei, Liviu Dragnea. 

”Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României (…) Eu înțeleg un joc democratic și înțeleg că vrei să schimbi anumite persoane, dar toate acestea trebuie să respecte niște reguli minimale. Să respectăm Constituția, regulamentul Camerei Deputaților. (…) Datorită faptului că solicitarea de demitere a președintelui Camerei Deputaților s-a făcut în biroul permanent trecut cu încălcarea regulamentului care spune că schimbarea Biroului Permenant și a lui  președintelui Camerei Deputaților se poate face numai cu solicitarea expresă a grupului parlamentar din care provin.

Constituționalitatea spune foarte clar la articolul 26: președintele Camerei Deputaților poate fi schimbat numai, repet, numai la solicitarea grupului parlamentar din care face parte.

Am solicitat la începutul ședinței liderului de grup. L-am întrebat dacă a solicitat revocarea președintelui sau a vicepreședintelui. Și mi-a confirmat că nu există o astfel de solicitare. În aceste condiții eu nu puteam introduce pe ordinea de zi asemenea proiecte, cu încălcarea regulamentului.

Regulamentul precizează că cu acordul tuturor liderilor de grup se poate modifica ordinea de zi.

Putem ajunge la revocare cu o singură condiție: să se respecte regulamentul.

Eu nu puteam introduce pe ordinea de zi, un proiect fie că îl viza pe Liviu Dragnea sau pe mine, un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului pentru că regulamentul precizează că cu acordul tuturor liderilor de grup se poate modifica ordinea de zi.

Opozitia și-a făcut ca o ședință de partid între cele trei partide, au adoptat un simulacru de hotărâre cu nu știu câte voturi «pentru» iar când am vrut să facem un vot, și-au scos cartelele și au plecat”, a declarat Florin Iordache.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here