Opoziția anunță că Liviu Dragnea și Florin Iordache AU FOST REVOCAȚI de la conducerea Camerei Deputaților

Opoziția anunță că Liviu Dragnea și Florin Iordache au fost revocați de la conducerea Camerei Deputaților. Totul, după o ședință cu scandal în care liberalii au cerut revocarea preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. Pe stilul „câinii latră, caravana trece”, Florin Iordache a refuzat să supună votului ceea ce au propus liberalii, generând un scandal general.

”Este cea mai mare victorie a opoziției pentru că astăzi, plenul Camerei Demputaților, în mod suveran, i-a revocat din funcție pe Liviu Dragnea și Florin Iordache”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, la finalul ședinței.

”Românii trebuie să știe că PSD nu mai deține acea majoritate pe care o avea în Parlament și la ora actuală au fugit, pur și simplu, de un vot regulamentar pe care noi l-am propus. A existat un vot final, domnul vicepreședinte al Camerei Deputaților , Pirtea, a suspus plenului cele două puncte de pe ordinea de zi și, la ora actuală, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foși lideri ai Camerei Deputaților”, a mai spus Tomac.

”Președintele și vicepreședintele Camerei Deputaților au încălcat flagrant Constituția României și pentru asta meritau să fie revocați din funcțiile pe care le dețin la conducerea Camerei Deputaților. Tot demersul nostru a fost făcut procedural în spiritul și textul regulamnetului și în acord cu Constituția României și cu deciziile Curții Constituționale. (…) Toată opoziția manifestată de cel pe care l-a desemnat Liviu Dragnea să captureze Camera Deputaților, adică Florin Iordache, a fost făcută încălcând regulamentul, refuzând într-un mod total ilegal să accepte manifestarea opoziției în spiritul legii. De aceea, astăzi s-a făcut dreptate și am reușit să redăm odată cu democrația din Camera Deputaților și o hotărâre de revicare din funcție a lui Liviu Dragnea și o hotărâre de revocare a lui Florin Iordache, în felul acesta, existând un singur pas de făcut, și anume, votul final pentru ca acești doi foști conducători ai Camerei Deputaților să intre în istoria urâtă a României. Sperăm ca într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să dăm și votul final pe aceste proiecte de hotărâre pe care le-am introdus pe ordonea de zi, au fost supuse dezbaterii pe ordinea de zi și, într-adevăr, Liviu Dragnea și Florin Iordache să intre în istorie”, a spus, la rândul ei, Raluca Turcan, lider al deputaților liberali.

La rândul său, președintele USD, Dan Barna, a precizat că majoritatea PSD-ALDE nu mai există.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este important din mai multe puncte de vedere. Majoritatea care a sufocat România doi ani nu mai există. Au fost minute, ore, în care s-a încercat cu disperare definirea unei majorități care s-a dovedit foarte clar că nu mai există. Vor fi antologice în istoria noastră politică imaginile cu Florin Iordache înfipt disperat în scaunul acela și tremurând precum piftia.

În momentul în care există co colaborare eficientă și o mobilizare foarte bună a opoziției, există posibilitatea ca această majoritate care sufocă România să fie destructurată.

Astăzi, PSD și ALDE nu au avut majoritate și nu a fost o întâmplare, nu a fost că au întârziatr doi colegi la metrou. Mesajul zilei de astăzi care trebuie înțeles de întreaga societate este că democrația se întoarce în Parlament”, a spus și președintele USR, Dan Barna.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here