Tudorel Toader se poziționează pentru prima dată pentru amnistie și grațiere: „Să eliminăm abuzurile, să eliminăm temerea românilor că pot fi deduşi judecăţii chiar nevinovaţi”

Ministrul Justiției a făcut pentru prima dată declarații în care se arată deschis unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. Anterior, Tudorel Toader respinge întrebările privind o posibilă ordonanță de urgență afirmând că un astfel de proiect nu se află la Ministerul Justiției.

Tudorel Toader a subliniat marți că un act normativ privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care ”şi-l doresc doar unii”.

“Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că un astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”, a afirmat Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles, conform Agerpres.

Tudorel Toader a mai arătat „justiţia începe să se aşeze în matca ei constituţională” și că se îndreaptă spre obiectivele de a elimina abuzurile și temerile oamenilor că vor judecați fiind nevinovați.

„Întrebaţi oficial şi neoficial, nu între justiţiabili, care vă vor spune aşa ceva, chiar şi între magistraţi, pentru că lucrurile, repet, încep să intre în matca lor constituţională şi, până la urmă ăsta e obiectivul pe care eu mi l-am propus. Să eliminăm abuzurile, să eliminăm temerea românilor că pot fi deduşi judecăţii chiar nevinovaţi fiind şi veţi spune: de unde? Păi, din faptul că avem de ordinul sutelor de achitaţi şi, ceea ce este bine, dacă sunt nevinovaţi, ceea ce este rău dacă au fost trimişi în judecată, urmăriţi penal, eventual arestaţi şi ţinuţi în puşcărie. Eu nu vreau să scape cel vinovat, dar nu vreau să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat. Deci, să nu scape cel vinovat şi să nu fie tras la răspundere cel nevinovat”, a mai declarat Tudorel Toader.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here