Imagini SCANDALOASE în Franța: Zeci de liceeni, arestați în timpul protestelor antiguvernamentale

Sursa foto: b1.ro

Scene scandaloase în Franța. Zeci de copii și adolescenți, cu mâinile la spate și cu fețele la perete, supravegheați de polițiști care se pregătesc să îi aresteze. Totul se întâmplă în orașul Mantes-la-Jolie, devastat în ultimele zile în timpul manifestațiilor liceenilor, inspirați de protestele ”vestelor galbene”, informează huffingtonpost.fr.  

Nu mai puțin de 148 de persoane, printre care și copii de 12 ani, au fost arestate pentru ”participarea la o adunare armată”, informează AFP, confirmând autenticitatea imaginilor revoltătoare care au apărut pe internet.

Valul de arestări are loc după recentele incidente din apropiarea Liceului Saint-Exupéry, unde au fost incendiate mașini și au avut loc ciocniri violente între protestatari și polițiști.

Apariția imaginilor cu adolescenții arestați a stârnit un val de reacții în Franța. Mai mulți politicieni, avocați sau membri ai sindicatelor din educație și-au exprimat indignarea cu privire la tratametul la care au fost supuși elevii.

”Ceea ce s-a întâmplat cu liceenii de la Mantes-la-Jolie (…) este pur și simplu intolerabil”, a transmis fostul ministru Cécile Duflot.

„Înspăimântător. Este pur și simplu inacceptabil din punct de vedere uman și democratic”, a reacționat deputatul formațiunii ”Franța nesupusă” Clémentine Autain.

În ultimele zile, în cadrul unei mișcări de protest inspirate de “vestele galbene”, mai multe licee din regiunea pariziană au continuat manifestațiile antiguvernamentale.

Sindicatelor liceenilor au declanșat protestele ca urma a reformelor privind bacalaureatul și  liceul, de platforma de acces la studii superioare Parcoursup și de crearea serviciului național universal.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here