Ofițerii DGA, polițiștii și jandarmii din Olt, „descinderi” în stradă la Înmatriculări Auto/ FOTO

Ofițerii Serviciului Județean Olt al Direcției Generale Anticorupție au descins, vineri, în mai multe zone cu trafic ridicat din Slatina, dar și la Înmatriculări Auto, nu pentru vreun flagrant, ci pentru a marca, în avans și într-un mod inedit, Ziua Internaţională Anticorupție. Reprezentanții DGA au împărțit cetățenilor și funcționarilor de la ghișee flyere cu mesaje având drept scop conştientizarea cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie. Sfaturi în acest sens au primit și reprezentanții școlilor de șoferi, dar și elevii acestora.

Acțiunea DGA-SJA Olt a fost susținută, prin participare, și de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Jandarmeriei Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt

„Direcţia Generală Anticorupţie, prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, doreşte atragerea cetăţenilor şi a funcţionarilor oneşti în lupta cu acest flagel. Activităţi de promovare a imaginii şi activităţii D.G.A. au fost desfăşurate atât cu cadrele, cât şi cu persoanele care accesează serviciile Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, pe linie de înmatriculări vehicule şi examinări, eliberare paşapoarte, dar şi cu cele ale Consiliului Judeţean Olt – Evidenţa Persoanelor”, se arată într-un comunicat de presă al DGA Olt.

În scopul prevenirii unor fapte de corupţie care pot apărea în relația cu lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru formarea unei atitudini anticorupție și a unui comportament responsabil în rândul angajaților școlilor de șoferi şi cursanţilor acestora, prin informațiile prezentate lor s-a urmărit conştientizarea cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată faţă de faptele de corupţie, consecinţele implicării în astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, susțin reprezentanții DGA Olt.

„În acelaşi timp, se doreşte responsabilizarea cetăţenilor şi funcţionarilor publici, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unor lucrători M.A.I. în fapte de corupţie.

În vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre şi cetăţenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, amintim acestora Call-Center Anticorupţie – 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă. Pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0249/431002, aparţinând Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi la adresa de e-mail olt.dga@mai.gov.ro”, se mai arată în comunicatul citat.

Ziua Internaţională Anticorupţie a fost stabilită pe 9 decembrie, de către Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei şi reprezintă un îndemn pentru fiecare om de a-și asuma bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual.

„O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenţei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui ca fiecare individ în parte să vegheze cu vigilență”, se mai arată în comunicatul celor de la Direcția Generală Anticorupție.

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi la capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. „Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte”, este îndemnul reprezentanților DGA.

1 COMENTARIU

  1. Ofiterii iau salarii de 3-4000 euro si impart pliante, in loc sa pazeasza banul statului care e furat .lucrari de drumuri fara calitate,scoli care se naruie după 2 ani….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here