Cum explică Dragnea ”urgența” modificării Codurilor Penale: E o istorie care nu se mai termină!

Liviu Dragnea a declarat că PSD a decis că e nevoie de o Ordonanță de Urgență pentru modificarea Codurilor Penale deoarece ”procesul legislativ se prelungește foarte mult” și ”este o istorie care nu se mai termină”. 

”Colegii noştri au motivat pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi am zis, pe articolele declarate constituţionale n-am vedea de ce să nu se dea OUG”, a declarat Dragnea.

Ministerul Justiției va analiza în ce măsură poate fi adoptată una sau două OUG pe legislația penală, astfel încât articolele din Codurile Penale declarate constituționale să intre în vigoare rapid și să nu se mai aștepte modificarea în Parlament a articolelor declarate neconstituționale.

În unanimitate s-a hotărât să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG. Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost multe contestații. În ce privește aplicarea acestor legi, termenul a fost mult depășit. Modificări vor fi la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. 

Acum, la propunerea unuia dintre colegi, s-a decis în unanimitate ca articolele declarate neconstituționale să fie obiectul unei OUG. Nu am vorbit de termen”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, după ședința CEx a PSD.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here