Decizie importantă a instanței privindu-i pe cei 13 angajați ai Ambulanței Corabia acuzați de furt de motorină

Judecătoria Corabia a decis menținerea măsurii preventive a controlului judiciar pentru cei 13 angajați ai Ambulanței Corabia care sunt acuzați că au furat motorină din salvări. Astfel, aceștia nu vor mai putea să profeseze în continuare cât timp au această măsură.

De asemenea, procurorii investighează în acest dosar și opt decese care ar putea fi avut loc ca urmare a felului în care se intervenea la solicitări, existând suspiciuni că ambulanțierii mergeau cu viteză redusă pentru a limita consumul de motorină.

„Am stabilit că aceste cantități de motorină pe care le sustrăgeau ambulanțierii provin din plusuri create ca urmare a deplasării la evenimente cu viteze reduse. Serviciul de ambulanță are anumite normative în baza cărora trebuie să se deplaseze. Pentru acel regim de viteză, consumul mașinilor este normat la o cantitate mai mare, iar în urma faptului că ei nu se deplasau cu viteza respectivă, consumau mai puțin, iar diferența și-o însușeau”, declara procurorul.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Radu Nucă, preciza că doar doi ambulanțieri de la Corabia nu sunt vizați de ancheta Parchetului. Serviciul de Ambulanță  Corabia are 18 șoferi, din care 16 au fost suspendați, fiind cercetați.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here