Raluca Turcan, despre eforturile PSD de a opri revocarea lui Dragnea: “Un dublu perpetuează acelaşi comportament infracţional în fruntea Camerei Deputaţilor”

Liderul deputaților liberali Raluca Turcan acuză o încercare de falsificare a stenogramelor ședinței de miercuri a Camerei Deputaților când opoziția a forțat revocarea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache.

“Astăzi se confirmă din nou că fiecare zi cu Liviu Dragnea pe scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor este o zi marcată de ilegalităţi. PNL, de comun acord cu celelalte partide de Opoziţie, a solicitat în cursul zilei de joi stenograma şedinţei prin care cele două propuneri de revocare a domnilor Dragnea şi Iordache au fost votate pe articole. Din nefericire, nici până astăzi stenogramele şedinţei de plen, care ar fi arătat negru pe alb deciziile şi voturile date pe revocarea celor doi şefi ai PSD şi ai Camerei Deputaţilor, sunt ţinute la sertar. De ce oare? Pentru că intenţionează să le falsifice. Avem informaţii consistente că stenogramele şedinţei prin care cei doi au fost revocaţi prin hotărâri votate pe articole vor fi falsificate, de aceea avertizăm conducerea Camerei Deputaţilor să înceteze tot acest demers de menţinere la putere cu forţa prin ilegalităţi”, a declarat Turcan, luni, la Parlament, conform Agerpres.

Acest comportament al PSD, arată Turcan, “este un exemplu fără precedent, care confirmă faptul că un dublu condamnat, cum este Liviu Dragnea, perpetuează acelaşi comportament infracţional în fruntea Camerei Deputaţilor”.

“Mai mult, astăzi, în şedinţa de conducere a Camerei, Liviu Dragnea, expres, direct, a solicitat ca liderii de grup să nu mai aibă dreptul la cuvânt în şedinţele de Birou permanent. Practic, toţi cei 20 şi ceva de ani de democraţie în Parlament au fost aruncaţi la coş şi astăzi se instituie o procedură nouă pentru liderii partidelor de Opoziţie şi anume de a nu se mai exprima în şedinţele de BP. Practic, le este frică de forţa cuvântului, le este frică de forţa argumentelor”, a adăugat liderul liberal.

Raluca Turcan a precizat că din acest moment orice ședință condusă de Dragnea sau Iordache este una ilegală, iar PNL nu va tolera un asemenea comportament.

“Cele două hotărâri de revocare – ale lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache – au fost votate pe articole, aşteaptă votul final. Orice şedinţă de vot final condusă de unul dintre cei doi este ilegală, întrucât pe ordinea de zi a şedinţelor de vot final trebuie să figureze obligatoriu cele două propuneri de revocare a celor doi din funcţie. Plenul este suveran, plenul a decis în dezbaterea generală de miercurea trecută, plenul trebuie să se pronunţe prin vot. PNL nu va vota nicio lege la procedura de vot final dacă aceasta este condusă de Dragnea sau Iordache. Avertizăm că urmează legea pensiilor, că urmează legea bugetului. Practic, dacă există cu adevărat dorinţa de a pune România pe primul loc, atunci cei doi nu mai trebuie să participe la conducerea şedinţelor de vot final şi sunt obligaţi să solicite punerea pe ordinea de zi a celor două propuneri de revocare votate deja pe articole”, a conchis Raluca Turcan.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here