Noua lege a pensiilor ar putea reda slătinenilor dreptul de a se pensiona mai devreme. Amendamentul lui Gigel Știrbu a trecut de Comisia de muncă/ VIDEO

Noua lege a pensiilor ar putea reda slătinenilor dreptul de a se pensiona mai devreme, după ce fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a eliminat din textul legii articolul care prevedea acest drept pentru cetățenii din mai multe zone din țară. Amendamentul deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu pentru reintroducerea acestui articol în lege a trecut, marți, de Comisia de muncă a Camerei Deputaților.

Proiectul noii legi a pensiilor aprobat de guvern și ajuns, pentru vot, în Parlament, unde a trecut deja de Senat, nu mai cuprinde articolul care, în vechea lege, dădea dreptul cetățenilor care au locuit cel puțin 30 de ani într-un areal poluat să se pensioneze cu doi ani mai devreme, fără să li se reducă veniturile din pensie. În posesia acestui drept intraseră, din primăvara acestui an, și slătinenii, dar și cei care locuiesc pe o rază de 8 kilometri în jurul municipiului-reședință de județ, printr-o lege inițiată de deputatul liberal Gigel Știrbu și de senatorul PSD de Olt Paul Stănescu, care modifica, în acest sens, Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

Sesizând lipsa articolului din noua lege, Gigel Știrbu a inițiat un amendament care prevede reintroducerea acestui articol, inclusiv pentru slătineni și pentru cetățenii care în localități situate pe o rază de opt kilometri în jurul Slatinei.

„După cum se știe, anul trecut am reușit să trec prin Parlament o lege care oferea locuitorilor Slatinei și locuitorilor localităților de jur-împrejurul Slatinei pe o rază de opt kilometri de a se pensiona cu doi ani mai devreme, din cauza populării din această zonă. Acum câteva luni, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, olteană de-a noastră, a introdus în Parlament vestita lege a pensiilor care anula acest drept. Astăzi, în Comisa pentru muncă, unde se dezbate această importantă lege pentru cetățenii României, am reușit să trec amendamentul făcut de mine, prin care cei care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina și din localitățile de jur-împrejurul Slatinei să rămână cu acest drept. O luptă câștigată, o victorie de etapă. Sper să ne țină sănătoși Dumnezeu, pentru a câștiga și celelalte bătălii”, a declarat Gigel Știrbu.

Noua lege a pensiilor a trecut de Senat și a ajuns la Camera Deputaților, care este for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here