România intră în 2019 fără o lege a bugetului adoptată: Guvernul a amânat pentru anul viitor discutarea proiectului în Parlament

Sursa foto: b1.ro

Guvernul Dăncilă a decis amânarea proiectului de lege al bugetului pe 2019 pentru anul viitor. Motivul invocat este cel al lipsei avizului CSAT după ce şedinţa de marţi a fost suspendată, dar această decizie vine şi în contextul în care PSD şi ALDE au probleme serioase în a mai strânge majoritatea în Parlament pentru a trece legile.

Şedinţa de CSAT de marţi a fost oprită după 3 ore de discuţii şi va fi reluată în 19 decembrie. Bugetul instituţiilor din domeniul apărării este unul din subiectele cele mai importante pentru CSAT.

Lipsa unui aviz din partea CSAT face ca legea să rişte să fie atacă la Curtea Constituţională unde să fie declarată neconstituţională.

Pierderea majorităţii în Camera Deputaţilor şi conflictele cu opoziţia din Parlament reprezintă o altă mare problemă pentru coaliţie care riscă să nu mai îşi poate aproba proiectele de lege. Acest lucru a fost vizibil miercuri când dezbaterea şi votarea proiectului legii pensilor a fost amânată în Camera Deputaţilor pentru că PSD nu avea numărul necesar de voturi pentru un vot.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here