Un autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat în Olt, sâmbătă seară, pe DJ 677/ FOTO+VIDEO

Un autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat în Olt, sâmbătă seară, pe Drumul Județean 677, între localitățile Salcia (Slătioara) și Pleșoiu, toți pasagerii rămânând blocați în vehicul.

Potrivit polițiștilor, autocarul s-a răsturnat în șanț din cauza șoferului care nu a adaptat viteza la condițiile meteo.

„Din primele verificări, a reieșit faptul că un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Târgu Mureș, în timp ce conducea un autocar pe Drumul Județean 677, nu ar fi adaptat viteza la condițiile meteo și de drum și a pierdut controlul asupra direcției de mers, ieșind în afară părții carosabile. În autocar se aflau 29 de pasageri. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

La fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal și victime multiple, un echipaj SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare.

„În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 29 de pasageri și șoferul. Autocarul se deplasa pe ruta Târgu Mureș – Craiova.

La sosirea echipajelor, autocarul a fost găsit în afara carosabilului, răsturnat pe partea dreaptă, cu ușile blocate din cauza zăpezii, iar cele 29 de persoane se aflau în interiorul acestuia”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialelor, pompierii au îndepărtat zăpada care bloca accesul către persoanele din interior. Ulterior, toți cei 29 de pasageri au fost evaluați medical și evacuati în condiții de siguranță.

„Nicio persoană nu prezenta urme de traumă și nu a necesitat îngrijiri medicale. După evacuare tuturor persoanelor, cu ajutorul unui buldoexcavator al SVSU Slătioara și al unui tractor al unei societăți comerciale, autocarul a fost repus pe carosabil”, a mai spus purtătorul de cuvâmt al pompierilor.

Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la școala din localitatea Slătioara. Pasagerii și-au continuat deplasarea către destinație (municipiul Craiova) cu același autocar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here