Creșa construită de americani la Caracal a fost inaugurată vineri/ FOTO

În prezența autorităților locale, a unor reprezentanți ai Ambasadei SUA la București și ai Bazei NATO de la Deveselu, creșa construită de guvernul american la Caracal a fost, vineri, inaugurată.

După investițiile într-o grădiniță și o școală de la Deveselu, americanii, în colaborare cu administrația locală din Caracal, au inaugurat, vineri, o creșă.

La eveniment au luat parte primarul Caracalului, Liviu Radu, Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice a SUA în România, militari americani, mai mulți consilieri locali, consilierul județean Lucian Bondrescu, dar și mai mulți directori ai școlilor din Caracal.

Cu toții au fost întâmpinați cu pâine și sare de copii îmbrăcăți în costume populare. După ce au vizitat clădirea nouă, autoritățile oltene, dar și cele americane au vorbit despre colaborarea bună și sprijinul oferit comunității locale.

“Aceasta investiție a fost posibilă cu sprijinul umanitar acordat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Ambasada din București și Biroul de cooperare Militară, care au suportat toate cheltuielile ocazionate cu intomirea documentației, cu intomirea proiectului pentru obținerea autorizației de construire, inclusiv avizele necesare, precum și realizarea efectivă a lucrărilor de construcție. Pentru creșă pe care o inaugurăm astăzi, Primăria municipiului Caracal, cu sprijinul consiliului local, a asigurat finanțarea dotărilor cu mobilier, aparatură, jucării și tot ce este nevoie pentru bunadesfasurare a activității anteprescolare. Piatră de temelie a acestei construcții, a fost pusă în luna iulie 2017, iar recepția lucrărilor a fost făcută în luna noiembrie 2018.

Această investiție are menirea de a continua buna colaborare a comunității locale cu Baza Militară Deveselu. Ne-am asigurat că această unitate să beneficieze de personal calificat, dar și de dotări la cele mai înalte standarde și sunt convins că foarte mulți părinți vor veni cu încredere să-și lase copiii aici. Micuții nu pot fi izolați acasă, ei au nevoie de socializare. La rândul lor, părinții au nevoie de un loc de muncă și, prin urmare, de un loc unde să poată lasă copiii cu încredere, atunci când nu sunt acasă. Noi încercăm să venim în sprijinul părinților, oferindu-le copiilor condiții și servicii de cea mai bună calitate.

În municipiul nostru, există încă două creșe cu o capacitate de 56 de locuri, dar datorită numărului tot mai mare de cereri de înscriere, pentru noi este o oportunitate să beneficiem de încă o locație de acest gen și primim cu mare entuziasm această donație”, a spus Liviu Radu, primarul Caracalului.

Americanii au precizat că vor continuă să investească în comunitățile care găzduiesc trupele militare ale SUA.

“Sunt onorată să particip la deschiderea acestei creșe, care a fost finanțată prin Programul de Asistență Comunitară al Departamentului de Apărare, un program care a început acum 18 ani, pentru a sprijini educația în toate comunitățile în care lucrează. Alte proiecte care au fost realizate în această zona sunt o grădiniță și o școală în Deveselu, ambele totalizând suma de 900.000 de dolari. Costurile pentru construirea acestei creșe au fost de aproximativ 400.000 de dolari.

Guvernul SUA este recunoscător acestei comunități pentru găzduirea trupelor noastre și va mulțumim foarte mult pentru sprijinul dumneavoastră”, a spus Abigail Rupp, adjunct ambasada SUA la București.

Ceremonia de inaugurare a creșei noi a fost încheiată de un grup de copii din Caracal, care au cântat colinde la chitară.

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here