PREMIERĂ în România: Iohannis îi solicită lui Dăncilă agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern

Sursa foto: b1.ro

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care i-a solicitat agenda de lucru a fiecărei ședințe de guvern. Șeful statului precizează că solicită acest lucru în baza articolului 87 din Constituție.

Totul în contextul speculațiilor privind adoptarea de către Guvernul PSD-ALDE a unei Ordonanțe de Urgență privind amnistia și grațierea.

”În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului”, se arată în document.

Duminică, în Consiliul Național al PSD, Liviu Dragnea, dar și alți lideri social-democrați au cerut insistent o OUG pe amnistie și grațiere.

”De ce cuvintele amnistie și grațiere reprezintă o blasfemie? Eu nu mă tem să pronunț aceste cuvinte. Dacă cineva găsește alte măsuri legislative , alt curs de acțiune să repare în totalitate nedreptățile care s-au produs în justiție, va avea tot sprijinul meu și al partidului. Dacă nu, nu mai ezitați! PSD are obligația să repare nedreptățile și ca să nu-și mai taie venele cei din presa lui Soroșică, plătiți prin Bitcoin.

Dacă nu, nu mai ezitați. Nu stiu cum, când, dar PSD – ALDE are si această obligație, să repare nedreptățile. Ca sa nu-si mai taie venele cei din presa cu epoleti, plătiți de Soroșică, inventați ceva. Găsiți ceva, o prevedere într-o decizie a CCR să spuneți că acestea nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea”, a spus Liviu Dragnea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here