Pesta porcină africană în Olt: Medicii veterinari iau la mână toți porcii din Dăneasa și localitățile învecinate

Având în vedere confirmarea, în 13 decembrie, a prezenței virusului pestei porcine africane la probele prelevate de la cele două cadavre de mistreți găsite pe un fond de vânătoare situat în pădurea de pe raza comunei Dăneasa, sat Pestra, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor DSVSA Olt a demarat, conform planului de măsuri pentru combaterea bolii la mistreți, recensământul tuturor exploatatiilor non profesionale din localitățile aflate în zona afectată, fiind efectuat totodată și examenul clinic al porcilor domestici.

Acțiunea este în plină desfășurare, iar, până în prezent, din verificările efectuate de echipele de medici veterinari nu au fost depistate suine cu semne clinice de boală, potrivit unui comunicat de presă transmis de DSVSA Olt.

„De asemenea, la solicitarea telefonică a DSVSA Olt gestionarii fondurilor cinegetice aflate în zona afectată, respectiv FV 43 Frunzaru, FV 40 Dăneasa, FV 44 Caracal, FV 48 Scărișoara au declarat că în patrulele zilnice, nu au fost descoperite cadavre de porci mistreți sau mistreți cu semne de boală și nici nu au fost organizate acțiuni de vânătoare. FV 42 Călinești nu a putut fi contactat”, se mai arată în comunicatul DSVSA Olt.

Din datele puse la dispoziție de gestionarii fondurilor de vânătoare, fondurile de vânătoare 43 Frunzaru și FV 40 Dăneasa sunt populate cu mistreți, pe fondul de vânătoare 42 Călinești mistreții sunt în tranzit, iar pe fondurile 44 Caracal și 48 Scărișoara nu se află mistreți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here